serpilnurguzellik.com.tr

Derma Pen

Dermapen bir cilt yenileme uygulamasıdır. Dermapen Hangi Durumlarda Kullanılır ? Ciltteki ince çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatmak isteyen, güneş lekelerinden kurtulmak, kolajen üretimini artırmak, cilt üzerindeki gözeneklerini daraltmak, sivilce veya yara izlerini tedavi etmek isteyen kişiler tarafından çok tercih edilen bir uygulamadır.

Dermapen İşlemi

Dermapen işleminde özel dermapen cihazının mikroiğneleri yardımıyla cilt üzerinde küçük kanallar açılarak mevcut problemi giderecek olan serum cilt altına gönderilir.


Aynı zamanda cilt mikroiğneler yardımıyla kontrollü deforme edilir ve vücudun o bölgeyi yara olarak algılaması sağlanır.

Bölgeyi yara olarak algılayan cilt, o bölgeyi iyileştirme amacıyla kolajen salgısını o bölgede artırır ve cilt yüzeyinde iyileşme sağlanır.

Dermapen, leke, sivilce ve yara izi gibi cilt problemlerine etki etmesinin yanında, cildi sıkılaştırır, toparlar, deriyi olgunlaştırır, ince kırışıklıkları yok eder, derin kırışıklıkları azaltır, geniş gözenekleri sıkılaştırır.


Dermapen Nedir?

Dermapen, cildin üst tabakasına uygulanan bir mikro iğneleme yöntemi olarak tanımlanabilir. Klinik kullanımda “Dermaroller” veya “Kolajen İndüksiyon Tedavisi” gibi farklı şekillerde de adlandırılan bu yöntem başta kırışıklık, yara izi, güneş lekesi, gözenekli görünüm ve derin çukurlar olmak üzere pek çok cilt probleminin tedavisinde son derece etkili yöntemlerden biridir. Cildin en üst tabakasında minimal hasara yol açarak bu alanda bulunan hücrelerin onarım ve yenilenme süreçlerini başlatmayı hedefleyen dermapen uygulaması sayesinde epidermis tabakasında hücre yenilenmesi tetiklenmiş olur. Kırışıklık, leke, genişlemiş gözenekler, çukurlaşmalar ve yara izleri gibi pek çok cilt kusuru, cildin epidermis tabakasında ortaya çıkar. Doğrudan bu tabakayı etkileyen dermapen işlemi cildin hemen her bölgesine rahatlıkla uygulanabilir.

Dermapen Uygulaması Nasıl Yapılır? Dermapen nasıl yapılır?

Cilt yüzeyine uygulanan mikro iğneleme yöntemlerinden biri olan bu işlem, dermapen kalemi olarak da adlandırılan bir cihaz yardımı ile gerçekleştirilir. Kalem veya çubuk şeklinde olabilen dermapen cihazının ucunda paslanmaz çelikten üretilmiş olan çok sayıda, ince, steril iğne yer alır.


Uygulama öncesinde enfeksiyon kontrolü açısından uygulamanın yapılacağı alan detaylı olarak temizlenir ve antiseptik solüsyonlar ile dezenfekte edilir. Daha sonra dermapen cihazı, belirlenmiş cilt bölgesi üzerinde ortalama 20 dakika boyunca gezdirilir ve titreşimli mikro iğneler ile o bölgenin epidermis tabakasında çok sayıda mikro kanal açılır.

Cilt yüzeyinde kontrollü hasar yaratmak amacıyla uygulanan bu işlem sırasında hafif kanamalar olabilir ancak uygulama sonrasında bölgeye sürülen yenileyici ve temizleyici solüsyonlar ile kanama kolayca kontrol altına alınır.

Cilt dokusunda oluşturulan kontrollü hasar, o bölgede bulunan hücreler tarafından olağan bir hasar gibi algılanır ve cildin onarım süreci başlatılır. Normal şartlar altında cilt yüzeyinde görülen kuruluk, yara, tahriş gibi tüm problemler cildin hücresel onarım sürecini tetikler ve cilt yeni hücre üretimini başlatmak için kolajen üretimini artırır; elastin ve hyaluronik asit gibi kimyasallar salgılar. Ancak sivilce, kırışıklık, sarkma, gözenek gibi cilt sorunlarının varlığında bu önemli faktörler salgılanmaz ve onarım süreci başlatılamaz.

Dermapen işlemi cilt yüzeyinde minimal hasarlar yaratarak kolajen üretimini, hyaluronik asit ve elastin gibi değerli kimyasalların salgılanmasını tetikler ve cildin epidermis tabakasında olağan bir iyileşme/yenilenme süreci başlatır.

Ek olarak dermapen işleminden sonra uygulamanın yapıldığı bölgeye çeşitli peptidler, antioksidanlar, büyüme faktörleri ve vitaminlerle zenginleştirilmiş serum, krem ve losyonlar uygulanır. Bu sayede hücre yenilenmesi hem içerden hem dışardan özenle desteklenmiş olur. Uygulandığı bölge üzerinde etki gösteren bu yöntem sayesinde yeni hücre üretiminin fazlasıyla azalmış olduğu ileri yaşlarda dahi son derece olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür.

Komplikasyon olasılığı oldukça düşük olmasına rağmen mikro iğneleme yönteminin mutlaka alanında uzman dermatologlar tarafından, güvenli klinik ortamında uygulanması önemlidir.

Dermapen Hangi Cilt Sorunları Üzerinde Etki Gösterir?

Cildin olağan onarım sürecini tetikleme esasına dayanan dermapen uygulamasının tüm cilt sağlığı üzerinde iyileştirici etki gösterdiği söylenebilir. Ancak sıklıkla yaşlanmaya bağlı kırışıklık, ton eşitsizliği, güneş lekesi, genişlemiş gözenekler ve yara izi gibi kalıcı cilt problemleri için tercih edilir. Bununla birlikte sivilce izleri, vücut çatlakları, yaşlanmaya bağlı cansız cilt görüntüsü ve sarkma gibi kusurlar da dermapen işlemi ile kolayca düzeltilebilen cilt sorunları arasında yer alır.


Dermapen Etkisi Kaçıncı Seansta Görülür?

Dermapen işlemi, pek çok cilt kusuruna yönelik geliştirilmiş olan ve alanında uzman dermatologlar tarafından güvenli klinik ortamında uygulanan geniş kapsamlı bir tedavi yöntemidir. Uygulama ile ilgili detaylar planlanırken hastanın yaşı, ciltteki mevcut kusurun türü ve şiddeti, uygulama yapılacak olan cilt bölgesi ve daha pek çok öznel faktör göz önünde bulundurulur. Bu nedenle seans sayısı ve seans aralıkları hastadan hastaya değişiklik gösterir. Uygulamanın hemen sonrasında cilt yüzeyinde onarım süreci başlar ve bu süreç aynı zamanda işlem bölgesine dışarıdan uygulanan çeşitli serumlarla da desteklenmiş olur. Bu şekilde hem girişimsel hem de topikal olarak uygulanan bütüncül bir tedavi planı ile ortalama 2-6 hafta arasında beklenen etkiyi görmek mümkündür. Ancak dudak kenarları, göz çevresi gibi hassas cilt bölgelerine yapılan dermapen uygulamalarında cihaz şiddeti en minimal düzeyde tutulacağı için bu bölgelerin diğer bölgelere kıyasla daha geç iyileşeceğini belirtmek gerekir.